16.12.2017. 21:00
0
Papa Franjo kritikovao novinare senzacionaliste
Papa Franjo kritikovao je danas novinare koji izvlače stare skandale i unose senzacionalizam u vijesti, navodeći da je to "veoma ozbiljan grijeh" koji nanosi štetu svima o kojima govore.


Papa, koji planira da predstojeću godišnju poruku posveti "lažnim vijestima", rekao je danas da novinari vrše zadatak koji je među "najfundamentalnijim" za demokratsko društvo. 

Međutim, on je novinare podsjetio da treba da pružaju precizne, kompletne i precizne informacije i da ne objavljuju jednostrane izvještaje. 

"Ne trebati podpadati pod `grijehove komunikacije` poput dezinformacije ili objavljivati samo jednu stranu, glasina koja je senzaciolizovana ili klevetu, tražiti stvari iz starih vijesti i ponovo ih objavljivati", rekao je papa

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.