22.12.2017. 10:15
0
Australija: Zaplijenjena droga ulične vrijednosti od 770 miliona dolara
Australijska policija je zaplijenila zabranjene narkotike ulične vrijednosti od oko 771 milion američkih dolara, javlja Reuters.

Pronađeno je više od 1,2 tone metamfetamina u udaljenom području na australijskoj obali. Osam osoba je uhapšeno i optuženo za teška krivična djela, a prijeti im doživotni zatvor, saopćeno je iz policije.

- Ciljali smo sami vrh trgovne narkoticima kako bi zaustavili rasparčavanje velikih količina – rekao je policijski komesar Chris Dawson.

Droga je bila sakrivena na brodu „Valkoista“ te je u lokalnoj luci pretovarena na kamion koji je policija presrela. Droga je bila namijenjena za tržište istočne Australije, saopćeno je.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.