8.1.2018. 18:15
0
May imenovala novog predsjednika Konzervativne stranke
Britanska premijerka Theresa May imenovala je u ponedjeljak ministra za imigracije Brandona Lewisa za predsjedavajućeg njene Konzervativne stranke.

Njegovo imenovanje je zasad najveća promjena za Konzervativnu stranku čiji broj članova opada nakon katastrofalnog izbornog rezultata u junu, izvještava Reuters.

Na 46-godišnjem Lewisu je sada zadatak da privuče mlađe glasače i one na sjeveru Engleske, ukoliko ova vladajuća stranka želi imati šansu da pobijedi na idućim izborima 2022. godine.

Lewis će ovu poziciju preuzeti od Patricka McLoughlina, kojeg su neki od članova kritikovali za neuspjeh u širenju popularnosti stranke.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.