15.1.2018. 19:00
3
Komična odluka škole u Velikoj Britaniji: Škola rekla da djeca mogu postiti tokom vikenda ili za praznike, ali ne u krugu škole
Jedna osnovna škola u Londonu zabranila je djevojčicama mlađim od osam godina da nose hidžab, kao i ramazanski post među učenicima.

Osnovna škola Sent Steiven u Newhamu u istočnom dijelu Londona pozvala je Vladu da zauzme čvrst stav, a ne da prepušta školama da same definišu propise. 

Škola je zatražila od roditelja da ne dozvole da djeca poste ramazanski post, ili da poste u vrijeme vikenda, za praznike, ali ne u krugu škole, što je pomalo i komična odluka škole s obzirom na islamske propise.

"Mi se moramo brinuti za zdravlje učenika, a može se desiti da dijete kolabira jer ne jede. To nije fer prema nama", rekao je predsjedavajući odbora škola Arif Khavi.

On je rekao da je razgovarao sa imamima koji su mu rekli da dječaci treba da poste od puberteta prema islamskim propisima.

(Srna)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.