17.1.2018. 9:17
0
Jak zemljotres pogodio Tajvan
FOTO: Ilustracija
Zemljotres jačine 5,7 stepeni Rihterove skale pogodio je tajvansku prijestonicu Tajpej, saopšteno je iz Centralnog meteorološkog biroa.

Epicentar potresa bio je na oko 12 kilometara sjeverno od zgrade gradske skupštine u Tajpeju, na dubini od 140 kilometara. 

Potres se mogao osjetiti u Tajpeju, Novom Tajpeju i u Okrugu Jilan, a lokalni svjedoci su prijavili manje potrese u prijestonici Tajvana, prenosi RT.

Tajvan se nalazi na pacifičkom "Vatrenom prstenu", zoni koja okružuje Tihi okean. Prema izvještajima Geološkog topografskog instituta SAD /USGS/, u području "Vatrenog prstena" se dešava 90 odsto zemljotresa na planeti.

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.