17.1.2018. 22:45
0
Francuska: Policija pretresla fabriku hrane za bebe u kojoj je pronađena salmonela
Francuska policija pretresla je nekoliko lokacija u vezi sa istragom protiv francuskog proizvođača hrane za bebe kopmanije “Lactalis” u kojoj je pronađena salmonela.

Više od 12 miliona kutija mlijeka u prahu za bebe već je povučeno u 83 zemlje, nakon što je utvrđeno prisustvo salmonele.

Tužbu su podnijeli roditelji koji su rekli da njihovoj djeci nije bilo dobro nakon što su pili to mlijeko. Policija je pretresla, između ostalog, fabriku u mjestu Kraon, na sjeverozapadu Francuske.

Fabrika je zatvorena prošlog mjeseca nakon što je utvrđeno da je zaraza počela u jednom od njenih pogona.

Portparol “Lactalisa” Mišel Nale (Michel), potvrdio da je policija posjetila fabriku. On je rekao da kompanija apsolutno sarađuje sa policijom i pravosuđem u ovoj istrazi.

Simptomi salmonele uključuju dijareju, grčeve u stomaku i povraćanje, a ovo oboljenje posebnu opasnost predstavlja za mlađe i starije zbog rizika od dehidriranja, piše Avaz.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.