19.1.2018. 10:00
0
Ustavni sud Rusije odbacio žalbu Putinovog protivkandidata
Ustavni sud Rusije odbacio je zahtjev opozicionog političara Alexeija Navalnog da se revidira zabrana njegovog kandidiranja na predsjedničkim izborima, javlja Reuters pozivajući se na RIA Novosti.

Centralna izborna komisija je zabranila protivkandidatu ruskog predsjednika Vladimira Putina da učestvuje na izborima jer je ranije osuđen na zatvorsku kaznu. Navalny se žalio da je riječ o presudi koja je politički motivirana, a tim prije jer je osuđen za održavanje nezakonitih okupljanja i protesta.

Putin se ponovo kandidirao za predsjednika nakon što je već 17 godina na čelu Rusije.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.