7.2.2018. 20:15
0
Berlusconi ima izborno obećanje, legalizirat će bespravno izgrađene kuće
Bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi najavio je da će legalizirati bespravno izgrađene objekte, ukoliko ponovo preuzme vlast nakon izbora koji će biti održani 4. marta ove godine, prenosi Reuters. Izbjegavajući poreze i predugo čekanje saglasnosti mnogi su u Italiji izradili kuće bez dozvole, što je problem koji dugo vremena opterećava veliki broj birača.

No, Berlusconi je u tome vidio dobru šansu za izbornu kampanju. On je isto uradio i u proteklim mandatima na premijerskoj poziciji, te sada najavljuje da bi to moglo pokriti troškove jednoobraznog poreza koji namjerava uvesti.

- Dozvolio bi samo onima kojima je to bilo nužno i koji su zatražili dozvolu – rekao je Berlusconi čija je koalicija favorit na izborima, ali neće biti, kako se očekuje u poziciji da sam formira vlast.

Petina kuća koje su izgrađene u 2015. godini nemaju dozvolu, pokazuje statistika.

- Moramo promijeniti pravila, osoba koja gradi kuću ili otvara restoran ili posao, ne bi smjela čekati godinama na dozvole – rekao je Berlusconi.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.