9.2.2018. 9:12
0
Američki Senat usvojio nacrt budžeta, savezna vlada nastavlja s radom
Američki Senat usvojio je nacrt golemog budžeta koji uživa podršku obje stranke kako bi ponovo pokrenuo rad savezne vlade.

Nacrt budžeta sada će biti proslijeđen Zastupničkom domu.

Senatori su glasali sa 78 naprema 21 glasom za usvajanje budžeta, prevazilazeći protivljenje republikanskih fiskalnih konzervativaca koji tvrde da nacrt budžeta predstavlja povratak nekontroliranoj potrošnji i stvaranju javnog deficita.

Prijedlog budžeta bio je blokiran u četvrtak navečer kada je jedan od njegovih protivnika, senator Rand Paul, odbio da omogući brzo glasanje.

Paulov protest prinudio je Kongres da propusti ponoćni rok za usvajanje mjere finansiranja saveznih institucija koja bi omogućila ponovno pokretanje rada američke vlade, prenosi Associated Press.

(Fena / Haris Ahbabović)

SenatSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.