11.2.2018. 20:50
1
Južnokorejski predsjednik i sestra Kim Jong Una zajedno na koncertu: Budi se nada u ujedinjenje
Južnokorejski predsjednik Moon Jae In i sestra čelnika Sjeverne Koreje Kim Jong Una u nedjelju su prisustvovali koncertu u Seulu, susrevši se po četvrti put otkad su se u petak pozdravili na otvaranju Zimskih Olimpijskih igara u Pjongčangu.

Moon i Kim Yo Jong su slušali koncert sjevernokorejskog orkestra Samjiyon u Korejskom narodnom pozorištu u centru Seula, prenosi “Hina”.

Uz njih su bili i drugi pripadnici sjevernokorejske olimpijske delegacije, uključujući ceremonijalnog vođu Kim Yong Nama, prenosi novinska agencija “Yonhap”.

Moon se s dvoje visokih sjevernokorejskih dužnosnika u subotu susreo u predsjedničkoj palači. Tokom tih razgovora je Kim Yo Jong kao posebna izaslanica svoje države pozvala južnokorejskog predsjednika da posjeti Pjongjang “što je prije moguće“.

Moon je u nedjelju prije koncerta ustvrdio kako je susret s njom bio vrlo važan.

“Dvije Koreje moraju sarađivati kako bi pomirujuću ugalj tog sastanka postao baklja“, prenosi Yonhap njegove riječi.

I Kim Yong Nam je izrazio optimizam nakon posjeta. “Sretno je i impresivno dijeliti takve neprocjenjive trenutke”, rekao je vođa.

“Vraćam se s novim tračkom nade u ponovno ujedinjenje jer smo stvorili priliku da se često susrećemo“, dodao je.

Kim Yo Jong je jedina članica vladajuće porodice te komunističke države koja je posjetila Južnu Koreju od kraja Korejskog rata 1950.-1953. godine.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.