19.2.2018. 9:48
0
Iranski timovi za potragu došli do mjesta pada putničkog aviona
Iranska Press TV javila je u ponedjeljak da su spasilački i timovi za potragu došli do mjesta pada aviona u kome je poginulo svih 65 putnika i članova posade.

Avion ATR-72, aviokompanije  Aseman, dvomotorac koji se koristi na regionalnim linijama, nestao je s radara u nedjelju po maglovitom vremenu na planini Dena u južnom Iranu.

TV stanica je javila da su se timovi za potragu domogli mjesta nesreće prije zore u ponedjeljak. U izvještaju se navodi da se vrijeme poboljšalo i emitovani su snimci helikoptera koji se uključio u potragu.

Aviokompanija Aseman saopćila je da su poginuli svi putnici i članovi posade u avionu na letu EP3704.

To je još jedna katastrofalna avionska nesreća u Iranu, kome je godinama bila zabranjena kupovina ključnih avionskih dijelova zbog zapadnih sankcija uvedenih povodom spornog nuklearnog programa Islamske Republike, prenosi Associated Press.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.