24.2.2018. 14:52
0
Vučić opozvao ambasadora Srbije u BiH i još nekoliko zemalja
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić opozvao je ambasadore Srbije iz Austrije, BiH, Luksemburga, Ruande, Malte i Jamajke, a ukazom je postavio na dužnost nove srpske ambasadore u Španiji, Turskoj, Slovačkoj i pri Ujedinjenim narodima.

Novi ambasadori postavljeni su i u drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi, kao i na nerezidencijalnoj osnovi u nekoliko zemalja.

U najnovijem "Službenom listu" objavljeno je da je novi šef Stalne misije Republike Srbije pri UN i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi Dejan Zlatanović, a s te dužnosti opozvan je Vladislav Mladenović.

Navodi se da će novi ambasador u Kraljevini Španiji biti Katarina Lalić-Smajević, u Republici Turskoj Zoran Marković, a u Slovačkoj Republici Momčilo Babić, prenosi Avaz.

S dužnosti vanrednog i opunomoćenog ambasadora u Bosni i Hercegovini opozvan je Stanimir Vukićević, dok je s dužnosti vanrednog i opunomoćenog ambasadora u Republici Austriji opozvan Pero Janković.

Na dužnost vanrednog i opunomoćenog ambasadora u Velikom Vojvodstvu Luksemburg, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sjedištem u Briselu, postavljena je Marina Jovićević, a odatle opozvana Vesna Arsić.

Objavljeno je i da je na dužnost vanrednog i opunomoćenog ambasadora u Republici Malti, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sjedištem u Rimu, postavljen Goran Aleksić, a opozvana Ana Hrustanović.

Na dužnost vanrednog i opunomoćenog ambasadora u Republici Ruandi, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sjedištem u Najrobiju, postavljen je Dragan Županjevac, a opozvan Ivan Živković.

Također je na dužnost vanrednog i opunomoćenog ambasadora na Jamajci, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sjedištem u Havani, postavljen Danilo Pantović, a opozvana Marina Perović Petrović.

(Ajla Hurko) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.