25.2.2018. 15:15
0
Vučić objasnio zašto se nije ispričao tijekom posjeta Hrvatskoj
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju kako je tijekom nedavnog posjeta Republici Hrvatskoj štitio interese Srbije. Objasnio je kako se nije ispričao jer Srbija i Hrvatska različito vide događaje iz povjesti.
- Prvi sam koji je imao hrabrosti reći im u lice, jasno i nedvojbeno, da drukčije vidimo 'Oluju', koju u Hrvatskoj slave, a koja je dan tuge u Srbiji... Nisam se ispričao jer mi različito vidimo stvari koje su se dogodile u prošlosti - kazao je Vučić za TV PINK.

Vučić je kazao kako su ga novinari tijekom posjeta Hrvatskoj 'kao osice napadali', te da mu to 'nije nimalo ugodno'.

- Pitali su me za neke izjave iz 90-ih u Glini... Pa nisam ja tada govorio samo u Glini, bio sam i u Vojniću, Vrginmostu... I tada sam rekao kako se nadam da će Republika Srpska Krajina opstati. Je li to za ispriku, a nije 250.000 ljudi koji su ostali bez svojih ognjišta. Zar je to manje bitno? -  rekao je Vučić.

On je ocijenio kako je danas veći strah kod Srba u Hrvatskoj nego li strah koji osjećaju Srbi na Kosovu, južno od Ibra gdje teško žive, a 'vlasti iz Prištine upravljaju i njihovim životima'.

- Ali, u Hrvatskoj su toliko uplašeni da su se skrivali od kamera i polovica ih se nije smjela pojaviti, plašeći se šta bi im se poslije moglo dogoditi ako ih netko vidi na televiziji - kazao je Vučić.
 

(Fena/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.