9.3.2018. 20:16
0
Erdogan: Turska vojska se približava Afrinu, operacija se nastavlja
Turska vojska i njenih saveznici u Siriji su opkolili grad Afrin na sjeveru Sirije i približavaju se njegovom centru, rekao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, ističući značajan napredak turske vojne operacije u Siriji.

Ankara je pokrenula opeaciju Maslinova grančica s namjerom da razbije kurdske milicije u tom dijelu Sirije koje su predstavljale opasnost te bile povezane s terorističkog Kurdskom radničkom partijom. 

Jučer su turske snage i saveznici iz Assadove opozicije zauzeli grad Jinderes. Turska sada kontrolira pet od sedam naselja u tom regionu.

- Naš ulazak u grad je neizbježan - rekao je Erdodan.

Kurdski izvori tvrde da su turske snage udaljene oko 10 kilometara.

- Danas smo u Afrinu, bit ćemo u Manbiju sutra, a potom ćemo osigurati da područje istočno od Eufrata bude čisto od terorista - poručio je turski predsjednik.

(FENA/Ajla Hurko) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.