9.3.2018. 21:00
0
Guterres ohrabren planiranim sastankom Trampa i Kima
Generalni sekretar UN António Guterres je ohrabren planiranim sastankom predsjednika SAD i Sjeverne Koreje Donalda Trumpa i Kim Jong Una, izjavio je portparol generalnog sekretara Stefan Dižarik.

On je novinarima rekao da Guterres hvali liderstvo i viziju svih strana i da podržava sve napore kojima se ide ka mirnoj denuklearizaciji Korejskog poluotoka, u skladu sa relevantnim rezolucijama Vijeće sigurnosti UN.

Američki predsjednik je ranije izjavio da je spreman da prihvati ponudu Pjongjanga da se sastane sa Kimom, što bi bio prvi susret lidera dvije zemlje, a mnogi smatraju da će to biti i prekretnica u rješavanju spora sa Pjongjangom.

(FENA/Ajla Hurko) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.