10.3.2018. 21:16
0
U Londonu hitan sastanak zbog trovanja bivšeg ruskog špijuna
Ministri britanske vlade zaduženi za sigurnost na hitnom sastanku će razgovarati o istrazi trovanja bivšeg ruskog vojnog obaveštajca Sergeja Skripalja.

Navodi se da će na sastanku, koji vodi ministar unutrašnjih poslova Amber Rad, biti razmotreni izveštaji policije i obaveštajnih struktura iz Salisburija, gdje je u toku istraga u kojoj pomaže i britanska vojska, javlja Sky News.

AP navodi da policija traži tragove vezane za misteriozni napad na Skripalja i njegovu kćerku Juliju, koji su pronađeni bez svijesti na klupi pored rijeke Ejvon u Salisburiju, prenosi Avaz.

Oni se nalaze u bolnici i njihovo stanje je i dalje kritično, pošto su otrovani nečim za šta britanske vlasti navode da je bio rijetka vrsta nervnog gasa.

(Ajla Hurko)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.