16.3.2018. 12:31
0
Neredi na ulicama Madrida zbog smrti uličnog prodavača: Povrijeđeno 16 policajaca i četiri civila
Stotine demonstranata zapalili su noćas plastične kante i blokirali pojedine ulice u glavnom španskom gradu Madridu nakon sukoba s policijom.

Madridska Hitna pomoć objavila je kako je u neredima povrijeđeno 16 policajaca i četiri civila.

Protesti na madridskim ulicama izbili su nakon smrti jednog uličnog trgovca, koji je, prema riječima svjedoka, život izgubio bježeći pred policijom koja je započela pojačanu kontrolu nelegalne ulične prodaje.

Novinska agencija Europa Press objavila je, pozivajući se na izvor iz policije, da je prodavač umro od srčanog zastoja bježeći pred policijom.

Gradonačelnica Madrida Manuela Carmena poručila je kako žali zbog smrti, te je najavila da će se pobrinuti da se slučaj istraži.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.