19.3.2018. 8:02
0
Trump pooštrava zakone: Smrtna kazna za dilere droge
Američki predsjednik Donald Trump objavit će danas plan o borbi protiv krize zavisnosti od opioida, koji uključuje traženje smrtne kazne za dilere droge.

Trump također planira da uputi poziv Kongresu SAD da pooštri zakone kojima se određuju kazne za trgovce drogom, javlja Reuters pozivajući se na zvaničnike Bijele kuće.

Bijela kuća će tim planom pokušati i da smanji dobivanje recepata za upotrebu opioida za trećinu u naredne tri godine, time što će promovirati prakse koje smanjuju pretjerano prepisivanje opioida u saveznim programima za zdravstvenu njegu, rekli su zvaničnici na brifingu za novinare.

Tramp će predstaviti svoje prijedloge na događaju u saveznoj državi New Hampshireu, koji je teško pogođen "opioidnom epidemijom", prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.