19.3.2018. 9:00
2
Kurdi: Prelazimo na gerilski rat, Turcima spremamo košmar
Sirijsko-kurdski zvaničnik Otman Šeik Isa rekao je da je sukob sa Turskom u sirijskoj enklavi Afrin ušao u “novu fazu”, odnosno da će preći na gerilski rat.

Turska okupacija će se promjeniti od direktne okupacije do gerilskog ratovanja sa “udri i bježi” taktikama, dok Afrin ne bude oslobođen, poručio je Isa.

“Naša vojska će biti njihov trajni košmar”, rekao je danas Isa na konferenciji za štampu, prenosi AP.

Turska je danas saopštila da su ušli u grad Afrin, skoro dva mjeseca otkad je ofanziva na istoimenu enklavu počela. Desetine hiljada ljudi pobjeglo je od turskih napada.

Većinski su se povukli i borci kurdskih Jedinica za zaštitu naroda (YPG), navodi AP, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.