23.3.2018. 20:56
0
"Sve je izgledalo da ide u pravom pravcu, ali je odjednom Silvio Berlusconi zatražio da se sastanemo"
Italijanski parlament se prvi put sastao nakon izbora koji su održani početkom ovog mjeseca, ali niti jedna grupacija nema većinu, javlja Reuters.

Pregovori između stranaka su blokirani, a antiestablišmentski pokret Pet zvijezda koji je osvojio najviše glasova želi da predvodi vlast. Međutim, bivši premijer Silvio Berlusconi, i vođa koalicije desnog centra se ne slaže sa prijedlozima pokreta te je predložio Paolo Romanija za predsjednika parlamenta.

- Sve je izgledalo da ide u pravom pravcu, ali je odjednom Berlusconi zatražio da se sastanemo – rekao je čelnik pokreta Pet zvijezda Luigi Di Maio.

Izbor čelnika parlamenta prethodi formalnim pregovorima o formiranju vlasti i može biti signal kakva će koalicija biti formirana.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.