4.4.2018. 19:00
0
Turska, Rusija i Iran žele trajni prekid vatre u Siriji
Predsjednici Turske, Rusije i Irana obećali su danas na samitu u Ankari da će sarađivati u cilju postizanja trajnog prekida vatre u Siriji, navodi se u završnoj izjavi objavljenoj nakon sastanka, prenose agencije.

Recep Tayyip Erdogan, Vladimir Putin i Hasan Rohani "ponovili su da su odlučni aktivno sarađivati u Siriji u cilju postizanja trajnog prekida vatre između sukobljenih strana", navodi se u izjavi koju prenosi Avaz.

Naglasili su, također, odlučnost "ubrzanja napora da bi se osigurao mir na terenu i zaštitilo civile u zonama deeskalacije te olakšala brza dostava humanitarne pomoći tim zonama".

Moskva i Teheran, koji podržavaju Damask, te Ankara, koja podržava sirijske pobunjenike, pokrovitelji su mirovnog procesa iz Astane koji je omogućio uspostavu četiri "zona deeskalacije" u cilju zaustavljanja borbi u Siriji.

(Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.