10.4.2018. 8:55
0
Trump bijesan zbog upada FBI: To je lov na vještice
Američki predsjednik Donald Trump izjavio da pretres koji je FBI izvršio u kancelariji njegovog dugogodišnjeg advokata Michaela Cohena predstavlja “lov na vještice”.

Govoreći pred novinarima u Bijeloj kući, Trump je tim specijalnog savjetnika zaduženog za istragu o ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore 2016. godine, Roberta Millera, okarakterisao kao najpristrasniju grupu ljudi i ponovio svoj stav da generalni tužilac Jeff Sessions nije trebalo da se izostavi iz nadgledanja Milerove istrage, prenosi Reuters.

Kako je britanska agencija prethopdno izvijestila pozivajući se na informacije iz policije, FBI je u ponedjeljak izvršio pretres i kuće i kancelarije ličnog advokata predsjednika SAD Donalda Trumpa.

“New York Times” je prije toga objavio da je FBI izvršio pretres kancelarije dugogodišnjeg Trumpovog ličnog advokata i zaplijenio dokumente koji su povezani sa nekoliko tema. List je prenio da su među tim zapisima i neki koji se tiču isplate glumici filmova za odrasle Stefani Kliford poznatoj kao Stormy Danijels.

Državni tužioci na Manhattanu izdali su nalog za pretres nakon što su primili preporuku specijalnog savetnika Roberta Milera, rekao je Choenov advokat, Stephen Ryan, koji je taj pretres okarakterisao kao “potpuno neprikladan i bespotreban”, prenosi “B92“.

“New York Times” je naveo da ovaj pretres izgleda nije direktno povezan sa Millerovom istragom, ali je vjerovatno rezultat informacija koje je otkrio i dao tužiocima u New Yorku.

“Danas je Kancelarija američkog tužioca za južni okrug New Yorka izdala seriju naloga za pretres i zaplijenila povjerljive kominikacije izmedju mog klijenta Michaela Choena i njegovih klijenata”, izjavio je Choenov advokat.

Za njega su takođee nedavno mediji pisali da je platio 130.000 dolara Stefani Kliford koja je tvrdila da je imala aferu sa Trumpom, kako bi šutjela o susretu sa američkim predsjednikom.

Isplate Klifordovoj su, prema navodima neimenovanog izvora upoznatog sa slučajem pretresa, samo jedna u velikom broju tema koje se istražuju. Ryan i Choen su, navodi se, sarađivali sa vlastima i predali preko hiljadu dokumenata istražiteljima Kongresa koji se bave istragom o ruskom miješanju.

FBI je također zaplijenio mejlove, dokumente o porezu i poslovima, rekao je neimenovani izvor.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.