19.4.2018. 14:15
0
Pobunjenici predaju oružje i napuštaju sirijski grad Dumayr
Sirijski državni mediji javili su u četvrtak da je na stotine pobunjeničkih boraca u gradu Dumayr sjeveroistočno od Damaska predalo svoje oružje i počeli su napuštati grad u okviru sporazuma o evakuaciji.

Na osnovu sporazuma, pobunjenicima je dopušteno da se prebace u regije pod njihovom vlašću na sjeveru zemlje, praktično prepuštajući kontrolu sirijskim vladinim snagama. 

Državna novinska agencija Sana javila je da su borci Vojske islama i njihove porodice u četvrtak počeli napuštati grad. U agencijskoj vijesti se navodi da će 1.500 pobunjenika i 3.500 članova njihovih porodica krenuti iz Dumayra prema Jarablusu, u blizini turske granice, prenosi Associated Press.

Dumayr se nalazi u planinama Qalamoun, u blizini regije Istočna Guta koja je pala pod kontrolu vladinih snaga u prošloj sedmici nakon višesedmične ofanzive i navodnog napada hemijskim oružjem.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.