19.4.2018. 18:51
0
Trump daje impuls američkoj namjenskoj industriji u velikoj reformi
Administracija predsjednika SAD-a Donalda Trumpa pokrenula je dugo očekivanu reformu izvoza američke namjenske industrije.

Trump namjerava povećati izvoz oružja i vojne opreme saveznicima, što bi, kako tvrdi američki predsjednik trebalo ojačati industriju i povećati broj radnih mjesta u SAD-u, javlja agencija Reuters.

Bijela kuća želi skratiti vrijeme za dobijanje odobrenja za izvoz oružja te dozvoliti prodaju moćnijeg naoružanja.

Sam Trump je počeo inicijativu tako što o prodaju naoružanja razgovara lično s liderima država.

Kompanije koje bi mogle imati koristi od te incijative su Boeing Co, Lockheed Martin Corp, Raytheon Co, General Dynamics Corp i Northrop Grumman Corp. Na planovima se radi više od godinu dana.

- Ovo je balansirana politika - rekla je ambasadorica Tina Kaidanow, zadužena za ugovore o izvozu naoružanja u State Departmentu.

Između ostalog, bit će omogućena i prodaja vojnih dronova svih veličina saveznicima.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.