30.4.2018. 9:00
0
Britanska ministrica podnijela ostavku zbog skandala oko useljenika
Britanska ministrica unutarnjih poslova Amber Rudd podnijela je ostavku pod pritiskom kritika upućenih vladi premijerke Therese May oko slučaja karipskih useljenika koje se pogrešno označilo kao ilegalne imigrante.

Glasnogovornik premijerke May nije bio dostupan za komentar, ali je vladin dužnosnik koji je želio ostati anoniman potvrdio BBC-jevo izvješće da je ministrica Rudd podnijela ostavku.

Britanski ministri se posljednje dvije sedmice nalaze usred skandala nakon što su neki potomci takozvane "generacije Windrush", pozvane u Veliku Britaniju kako bi popunila nedostatak radne snage u razdoblju između 1948. i 1971. godine, označeni kao ilegalni imigranti.

Skandal je zasjenio summit Commonwealtha u Londonu i izazvao pitanja oko šestogodišnjeg mandata Therese May na mjestu ministrice unutarnjih poslova prije nego je nakon referenduma o Brexitu 2016. preuzela položaj predsjednice vlade.

Rudd se našla suočena s opetovanim zahtjevima oporbenih Laburista da podnese ostavku zbog svojih kontradiktornih izjava oko ispunjavanja ciljanih kvota deportacija, prenosi Index.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.