5.5.2018. 14:40
3
Protesti protiv Putina širom Rusije
Širom Rusije se održavaju protesti protiv inauguracije ruskog predsjednika Vladimira Putina za četvrti predsjednički mandat.

Protesti u organizaciji lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog i glavnog Putinovog političkog protivnika održavaju se pod sloganom “On nije naš car”.

Prema medijskim izveštajima i objavama na društvenim mrežama, hiljade ljudi okupile su se u 10 ruskih gradova na Dalekom istoku i Sibiru. Policija je uhapsila neke demonstrante, ali nema informacija o tačnom broju, javlja “Beta”.

Očekuje se da će veći protesti biti održani večeras u Moskvi, gdje će demonstranti krenuti u neodobreni marš glavnim ulicama, i u Sankt Peterburgu.

Ceremonija inauguracije Vladimira Putina biće održana 7. maja u Moskvi.


(Admir Oručević)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.