21.5.2018. 21:45
1
Danskoj ministrici ramazanski post opasan po društvo
Danska ministrica za imigracije i integraciju Inger Stojberg pozvala je muslimane koji žive u Danskoj da tokom mjeseca posta, ramazana, uzmu godišnji odmor, da bi se, kako je navela, izbjegle štetne posljedice za ostale građane.

“Pozivam sve muslimane da za vrijeme ramazana uzmu godišnji odmor na poslu da bi se izbjegle štetne posljedice za ostale građane”, objavila je Stojberg u tabloidu BT.

Ona je navela da se pita da li je poštovanje pravila islama, starog 1.400 godina, u skladu sa tržištem rada u 2018. godine u Danskoj, prenio je AFP.

Rekla je da strahuje da bi post tokom ramazana mogao da ugrozi bezbjednost i produktivnost građana, a kao primjer je navela vozače autobusa, koji ne piju i ne jedu duže od 10 sati dnevno.

“To može biti opasno za cijelo društvo”, navela je danska ministarka.

Stojberg je na meti kritika zbog uvođenja strogih imigracijskih zakona u državi u 2016. godini, kojima je policija dobila ovlašćenja da zaplijeni imovinu izbjeglica, no, ona je to proslavila, objavljujući na društvenoj mreži Facebook fotografiju sa tortom, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.