24.5.2018. 20:30
0
Trump pomilovao bivšeg bokserskog šampiona Jacka Johnsona: Osuđen jer je prekršio rasističke zakone
Američki predsjednik Donald Trump pomilovao je bivšeg boksera Jacka Johnsona, afroameričkog porijekla koji je bio osuđen prije više od 100 godina, jer je odveo ženu van države.

Bokserski šampion je tada prekršio rasističke zakone. Trump je rekao da je pomilovanje doneseno kako bi se ispravila historijska greška, javlja agencija Reuters. 

Nekadašnji šampion u bokserskoj teškoj kategoriji uhapšnen je 1912. godine zajedno sa Lucille Cameron, bjelkinjom koja mu je kasnije postala supruga, zbog kršenja tzv. zakona Mann, koji je bio na rasističkoj osnovi.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.