5.6.2018. 22:15
0
Benjamin Netanyahu: Iran želi uništiti Izrael
Premijer Izraela Benjamin Netanyahu osudio je u utorak iransku objavu plana o povećanju kapaciteta za obogaćivanje uranija, ustvrdivši da se Teheran želi domoći nuklearnog oružja za uništenje Izraela, prenose agencije.

- Ajatolah Ali Khamenei, iranski vrhovni vođa, objavio je prije dva dana namjeru da uništi Izrael. Objasnio je u ponedjeljak kako to kani učiniti: obogaćivanjem uranija bez restrikcija radi stvaranja nuklearnog arsenala - kazao je Netanyahu u videosnimci objavljenoj na društvenim mrežama, prenosi Al Jazeera Balkans.  

- Nismo iznenađeni. Spriječit ćemo Iran da se opskrbi nuklearnim oružjem - dodao je.

Ajatolah Khamenei napisao je na Twitteru u nedjelju kako je Izrael "maligni kancerogeni tumor" Bliskog istoka te kako mora "biti iskorijenjen".

Iran je najavio kako će u utorak informirati nadzornu agenciju Ujedinjenih naroda u Beču o započinjanju procesa povećanja vlastitih kapaciteta obogaćivanja uranija.

Agencija Reuters prenosi kako je to za iransku agenciju Isna izjavio glasnogovornik Organizacije za atomsku energiju te države Behrouz Kamalvandi.

- U pismu koje će biti predato Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju Iran će objaviti kako će proces povećanja kapaciteta proizvodnje UF6 Furanij heksafluorida započeti u utorak - poručio je Kamalvandi.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.