18.6.2018. 12:05
0
Američki zastupnici "kontrirali" Donaldu Trumpu: Oni su pobjegli u SAD jer su njihova djeca žrtve nasilja
Šestero američkih zastupnika iz New Jerseya i New Yorka proveli su Dan očeva u saveznom pritvorskom centru u mjestu Elizabeth, u znak podrške roditeljima čija su djeca uzeta od njih u okviru imigracijske politike predsjednika Donalda Trumpa.

- U svakom slučaju oni su pobjegli u Sjedinjene Države jer su njihova djeca ili mlađi članovi njihove rodbine žrtve nasilja - izjavio je republikanski zastupnik Frank Pallone Jr., koji je obišao pritvorski centar američke agencije za carine i imigraciju, sa zastupnicima Billom Pascrellom Jr., Albiom Siresom, i demokratskim poslanicima iz New Yorka.

Pallone je izjavio u intervjuu nakon posjete pritvorskom centru da roditeljima nije rečeno da su im djeca uzeta, i da su u jednom slučaju vlasti odvojile oca od njegove petogodišnje kćerku usred noći.

Protivljenje Trumpovoj politici dolazi iz obje stranke.

- Odvajati djecu od njihovih roditelja nije u skladu s našim američkim vrijednostima ukoliko nema dokaza i zlostavljanju ili iz drugih veoma dobrih razloga - izjavila je senatorica iz savezne države Maine, Susan Collins, u emisiji "Face the Nation" TV mreže CBS.

Savjetnica Bijele kuće Kellyanne Conway izjavila je da imigranti koji dolaze u SAD trebaju znati da će ministarstvo domovinske sigurnosti provoditi zakone.

- Niko ne voli gledati kako se bebe uzimaju iz naručja svojih majki. Mi, međutim, moramno osigurati da se zakoni razumijevaju kroz jasnu kulturu življenja - izjavila je ona u emisiji "Meet the Press" TV mreže NBC, prenosi Associated Press.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.