15.7.2018. 18:30
0
U Indiji zbog poruka na WhatsAppu ubijen muškarac, još dvojica u kritičnom stanju
Indijska policija uhapsila je 25 ljudi nakon što je ubijen mladić za kojeg se posumnjalo iz posljednjih dojava s aplikacije WhatsApp i društvenih mreža da bi mogao biti otmičar djece.

Muškarce koji su uhapšeni danas policija tereti za ubistvo 27-godišnjeg Mohammada Azama, koji je napadnut zajedno s prijateljima u južnom dijelu Indije u petak. Azamovi prijatelji su u kritičnom stanju nakon što su premlaćeni, piše ''The Guardian''.

Do sada je u Indiji zbog takvih poruka ubijeno više od 20 ljudi. Svi oni napadnuti su zbog toga što su ih lokalni stanovnici povezivali uz dojave koje su dobivali na WhatsAppu i društvenim mrežama o tome kako su u njihovim naseljima viđeni otmičari djece.

Azam i njegovi prijatelji vraćali su se u grad Hiderabad nakon posjete prijateljima u gradu Bidaru kada su stali automobilom i grupu djece koju su sreli ponudili čokoladom, izjavio je policijski dužnosnik. 

- Jedan od njih donio je čokoladu iz Katara i ponudio je djeci kao znak pažnje - dodao je.

Jedno od djece počelo je plakati, što je alarmiralo starije u selu koji su trojicu mladića osumnjičili za pokušaj otmice djece povezane uz dojavu koju su dobili preko društvenih medija i WhatsAppa.
 
Policija je saopćila kako su mladići prvo uspjeli pobjeći s tog mjesta, no uhvatila ih je veća grupa stanovnika koja se okupila preko WhatsAppa. Nakon što je automobil s trojicom mladića udario u postavljenu blokadu, okupljena rulja ga je prevrnula na bok, a zatim su trojicu mladića izvukli iz vozila i pretukli kamenjem i štapovima.

U pokušaju da spriječe linč, povrijeđena su i trojica policajaca. Premlaćivanje je trajalo gotovo sat, saopćeno je iz policije. 

(Lejla Trle) 

Indija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.