20.7.2018. 9:25
1
Trump: Bit ću Putinov najgori neprijatelj ako propadnu dogovori
Američki predsjednik Donald Trump obećao je da će biti "najgori neprijatelj" Vladimira Putina, ukoliko njegovi dogovori s ruskim predsjednikom ne urode plodom.

- Bit ću najgori neprijatelj kojeg je ikad imao - rekao je Trump u intervjuu za CNBC.

On je, međutim, istakao da cijeni priliku da unaprijedi odnos SAD i Rusije, čak i nakon tvrdnji američkih obavještajnih agencija da se Moskva u više navrata pokušala miješati u predsjedničke izbore u SAD 2016., prenosi "Blic.rs".

- Slagati se s Putinom, slagati se s Rusijom je pozitivno, ne negativno - ocijenio je Trump.

Predsjednik SAD je, istovremeno, kritizirao svog prethodnika Baracka Obamu da je bio potpuno naivan prema Rusiji, dok on, kako tvrdi, ima mnogo čvršći stav prema Moskvi od bilo kojeg predsjednika "za mnogo, mnogo godina".

- Možda svih vremena - dodao je Trump u intervjuu, urađenom u Bijeloj kući, koji će u potpunosti biti emitiran u petak, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.