21.7.2018. 9:07
0
Švedska traži pomoć u borbi sa vatrenom stihijom
Švedsku su zahvatili snažni šumski požari, čak i u aktičkom polarnom krugu, zbog čega je vlada u Štokholmu odlučila da zatraži pomoć drugih evropskih država.
Premijer Stefan Leven izjavio je da njegova vlada radi "iz minute u minutu" kako bi osigurala neophodne resurse za stotine vatrogasaca i druge koji su angažirani na gašenju oko 50 šumskih požara
 
Vatra je zahvatila uglavnom šume u centralnom i zapadnom dijelu zemlje, ali i na dalekom sjeveru. Švedska je već dobila pomoć - u vidu aviona "kanadera", helikoptera, kako i u ljudstvu - iz Italije i Norveške.

Danska, Njemačka, Francuska i Litvanija su također obećale da će pomoći. Kako prenose agencije, temperature su Švedskoj i susjednoj Finskoj ove nedjelje su prešle 32 stepena Celzijusa, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.