23.7.2018. 13:15
0
U Španiji uhapšena četvorica Srba zbog droge
Španska policija uhapsila je u Taragoni, na sjeveroistoku zemlje, četvoricu Srba osumnjičenih za trgovinu i uzgoj marihuane, za kojima se traga od početka 2017. godine, objavili su u ponedjeljak beogradski portali pozivajući se na španjolski list "La Vanguardia".

Kod uhapšenih je zaplijenjeno 908 stabljika kanabisa i 36 kilograma osušene marihuane, a otkriveni su kada je utvrđeno da su se ilegalno priključili na struju kako bi u laboratorijskim uvjetima uzgajali indijsku konoplju.

Uhapšeni su u dobi od 28 do 46 godina, žive u Almosteru u Taragoni, a policija za njima traga od početka 2017. godine, kada su se pojavile prve informacije o postojanju plantaža marihuane sakrivenih u dvije kuće u Kataloniji, prenosi Hina.

Istraga je policiju dovela do skupine Srba koja se organizirano bavila uzgojem i prodajom marihuane, a pretpostavlja se da su drogu prodavali i izvan granica Španije, objavio je španjolski list.

 Policija je otkrila i da su svi uređaji za uzgoj marihuane bili nelegalno priključeni na struju, a istraga je u tijeku i nisu isključena nova uhićenja, navodi se u izvješćima iz Španije.



(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.