27.7.2018. 18:45
0
Uprkos sudskoj odluci 711 migrantske djece SAD nije vratio porodicama
Usprkos sudskoj odluci, 711 migrantske djece koja su razdvojena od svojih roditelja na granici SAD-a i Meksika još uvijek nisu vraćena svojim porodicama do datuma koji je odredio sud.

BBC prenosi izjavu advokata vlade Sjedinjenih Država da preko 700 djece još uvijek nije spojeno s roditeljima  jer  još nisu stečeni glavni preduslovi.

Naime, kod neke se migrantske djece ne mogu sa sigurnošću utvrditi rodbinske veze, dok neki od roditelja imaju kriminalne dosjee ili prenosive bolesti.

(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.