8.8.2018. 9:31
0
Zbog greške dio aerodroma u Frankfurtu evakuiran
Dijelovi aerodroma u Frankfurtu bili su u utorak zatvoreni i evakuirani na nekoliko sati zbog propusta u sistemu osiguranja nakon što je francuskoj četvoročlanoj porodici dozvoljeno da napusti sigurnosnu zonu iako je provjera pokazala da posjeduju eksploziv, saopćila je policija.

Nakon je aktiviran alarm, porodica je ponovo provjerena i dozvoljeno im je da nastave putovanje jer je utvrđeno da nemaju eksploziv, prenosi Reuters.

Međutim, dva ulaza na terminalu 1 aerodroma privremeno su zatvorena i evakuirana.

-Uzrok evakuacije terminala bila je greška pripadnika sigurnosti- saopćila je policija na Twitteru.

Policija nije objasnila kako je prva provjera utvrdila da francuska porodica ima kod sebe eksploziv.

Kompanija Lufthansa je saopćila da je zbog privremenog zatvaranja dijela aerodroma oko 7.000 putnika bilo pogođeno zbog otkazivanja nekih letova.


(FENA / Lejla Trle)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.