13.8.2018. 10:55
0
Na Tajvanu u požaru u bolnici stradalo devetero ljudi, ozlijeđeno 16
U požaru koji je u ponedjeljak izbio u bolnici na Tajvanu smrtno je stradalo devetero ljudi, a ozlijeđeno je njih 16, prenosi AP.

Premijer William Lai kazao je kako ministarstvo zdravlja nadgleda napore spasilaca u bolnici u New Taipei Cityju, u kojoj je vatra ugašena kratko nakon svitanja.

Požar je izbio na sedmom spratu zgrade, koji se koristi  za liječenje starih i nemoćnih osoba. Snimci koje su objavljeni s mjesta događaja prikazuju evakuaciju nepokretnih pacijenata na bolničkim krevetima te kako spasioci na nosilima prebacuju druge pacijente do ambulantnih kola. Brojna kola hitne pomoći pristigla su ispred bolnice kako bi pacijente odveli u druge medicinske centre.

Bolnica u Taipei imala je 32 bolesnika u odjelu, zajedno s 11 medicinskih sestara i drugog osoblja.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.