16.8.2018. 17:00
0
Novi čelnik Amnesty Internationala kritikuje Trumpa zbog razdvajanja porodica
Novi čelnik Amnesty Internationala tvrdi da brojni svjetski čelnici, posebno američki predsjednik Donald Trump, poništavaju pomake ostvarene na polju ljudskih prava.

Kumi Naidoo opisao je poteze Trumpove administracije na razdvajanju porodica na američkoj granici kao "jedan od najgorih zločina" viđenih u dugo vremena.

Bivši južnoafrički anti-apartheid aktivista u srijedu je započeo četverogodišnji mandat na čelu grupe za ljudska prava sa sjedištem u Londonu. Kazao je kako izazovi za ljudska prava u današnjem svijetu znače  da njegova organizacija mora pokazati "maksimalnu hrabrost".  

On je izdvojio vlade Saudijske Arabije, Mađarske, Jemena i Filipina kao one koje ne poštuju ljudska prava, prenosi Associated Press.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.