18.8.2018. 9:00
0
Izraelska policija u istrazi korupcijskog predmeta Bezeq ispitala Netanyahua
Izraelska policija potvrdila je da je premijer Benjamin Netanyahu ispitan u petak u sklopu istrage u korupcijskom predmetu Bezeq, nazvanom prema imenu glavne izraelske telekomunikacijske kompanije.

„Potvrđujemo da je premijer bio ispitivan u svojoj rezidenciji u Jeruzalemu u okviru istrage koju vodi policija i odjel vrijednosnih papira”, navodi policija u saopćenju i dodaje da je ispitivanje trajalo nekoliko sati.

Netanyahu je saslušan 11 puta u svojstvu osumnjičenog i svjedoka u korupcijskim predmetima.

U aferi Bezeq policija pokušava doznati je li Netanyahu s informativnom stranicom Walla pokušao osigurati blagonaklono praćenje za vladine usluge koje su Bezequ mogle donijeti stotine miliona dolara.

U februaru su bivši glasnogovornik Netanyahua, Nir Hefetz i bivši čelnik ministarstva komunikacija Shlomo Filber, uhapšeni zbog sumnje u favoriziranje regulatornih prednosti  izraelskog telekom operatera Bezeq, a u zamjenu za posebnu pokrivenosti premijera na Bezeqovoj vrlo popularnoj stranici vijesti, Walla. Bezeqov predsjednik Shaul Elovitch također je u pritvoru, zajedno sa  suprugom, sestrom i ostalim rukovodiocima izraelske telekom kompanije.

Netanyahu još nije proglašen osumnjičenim u tom slučaju. Današnje ispitivanje Netanyahua je 11.  u istragama korupcije, prenosi Sputnik.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.