20.8.2018. 11:58
0
Kćeri je bacio u kantu nafte da prekrije smrad, a ženu zakopao
Pravni tim supruga i oca koji je pobio svoju cijelu porodicu naveliko priprema njegovu obranu. Wattsov odvjetnik James Merson tražio je od suda uzimanje briseva za DNK analizu s tijela djevojčica

Suprug i otac optužen za ubojstvo svoje trudne žene i dvije kćeri u Coloradu zatražio je DNK analizu. Naime, njegovi odvjetnici žele dokazati da nema njegovog DNK na vratovima kćeri. Pa iako se još službeno ne zna uzrok smrti supruge Shanann i dviju kćeri od četiri i tri godine, pretpostavlja se da se radi o gušenju.

Obrana osumnjičenog Christophera Wattsa želi da se DNK analiza obavi prije obdukcije jer strahuju da bi 'dokazi o njegovoj nevinosti mogli biti zauvijek izgubljeni'. 

- Nije jasno hoće li patolog ili mrtvozornik napraviti bris ili jesu li ga uopće planirali napraviti - izjavila je Wattsova odvjetnica Megan Ring.

U priopćenju koje je poslala sudu napisala je da njezin odvjetnički tim traži 'nekoliko briseva s vrata', kao i kontrolne briseve na drugim dijelovima tijela djevojčica. 

Zatražila je i da analizu obavi stručnjak za forenziku Richard Eikelenboom koji tvrdi da bi DNK ostao na tijelu iako su djevojčice četiri dana bile u ulju. No problematično je to što je 2016. godine sud u Denveru odbio Eikelenbooma kao sudskog vještaka jer je tužiteljstvo dokazalo da u njegovim DNK analizama postoje pogreške. 

Tijela djevojčica pronađena su u gotovo punim tankovima s naftom u naftnoj kompaniji u kojoj je Watts bio zaposlen. Tužiteljstvo vjeruje da žrtve ubijene u kući, a Watts je tijela djevojčica bacio u tank kako bi prikrio miris raspadajućih tijela.

Ženu je zakopao na istoj lokaciji, malo udaljenoj od tanka u koji su bačene djevojčice.
Christopheru se sudi za tri ubojstva i tri pokušaja prikrivanja dokaza. Suđenje bi mu i službeno trebalo započeti u ponedjeljak kada obdukcija pokaže uzrok smrti. Ukoliko je kriv, Watts bi se mogao suočiti sa smrtnom kaznom. U Coloradu je to vrlo rijetka kazna i tek je jedan čovjek bio osuđen na smrt 1977. 

Oni su i jedna od 12 država u SAD-u kojima se ne diže optužnica za ubijeno nerođeno dijete, tako da mu se neće suditi za ubojstvo nerođenog sina.

Nisu poznati još ni motivi ubistva, iako neki prijatelji i članovi obitelji ističu da se vjerojatno radi o sukobu zbog novca. Naime, par je 2015. godine službeno bankrotirao. Shanann je nakon toga počela prodavati dodatke prehrani za 'kvalitetniji život' i često je putovala. Bez obzira na luksuzna putovanja i novi automobil koji je dobila na poslu, bračnom paru je nad glavom stajala i tužba suvlasnika od 1500 dolara, piše 24 sata hr.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.