30.8.2018. 8:22
0
Trump: Google, Facebook i Twitter vrlo nepošteno tretiraju konzervativce i republikance
Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u srijedu kako se nada "poštenju" od tehnoloških divova Googlea, Facebooka i Twittera, koje je optužio za navodnu ljevičarsku pristrasnost, odbivši posve isključiti mogućnost nametanja regulacija.

- Mislim da Google i Facebook i Twitter vrlo nepošteno tretiraju konzervativce i republikance - rekao je Trump u Bijeloj kući.
Trump je, također, napomenuo da je takvo ponašanje možda čak i ilegalno.

- Mislim da je to vrlo ozbiljan problem. Jer oni stvarno nastoje ušutkati doista velik dio ove zemlje, a ti ljudi ne žele biti ušutkani - kazao je američki predsjednik.

Na pitanje o mogućem uvođenju regulacija, Trump je kazao "vidjet ćemo". 

- Znate šta mi želimo? Ne regulaciju. Mi želimo poštenje.

Google je u utorak odbacio Trumpove optužbe da su rezultati pretrage na njegovoj tražilici "namješteni". Tramp je ustvrdio kako oni u velikoj mjeri odražavaju "lažni CNN".

Trump već dugo vodi rat s CNN-om, vodećom kabelskom informativnom televizijskom stanicom koja ne preza od otvorene kritike 45. američkog predsjednika, koji medije često optužuje za "lažne vijesti", a neke od njih proglašava "neprijateljem naroda", piše Avaz.

(Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.