20.9.2018. 14:45
0
Putin: Svijet i država dobijaju više zbog uspješnih žena
Predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio je da je važno očuvanje tradicionalnih vrijednosti porodice i materinstva i založio se za ukidanje rodne neravnopravnosti.

- Zaštiti materinstva, djece i podršci ženama u Rusiji se poklanja posebna pažnja. Odnos prema ženama je kod nas, u našoj zemlji, ne ustručavam se da kažem, poseban - rekao je Putin.

Predsjednik Rusije smatra da treba riješiti problem rodne neravnopravnosti, ukinuti stereotipe i ograničenja u karijernom napretku za žene.

- Svijet i država samo dobijaju ako ženskih uspjeha bude što više - izjavio je šef ruske države na Euroazijskom ženskom forumu.

Po njegovim riječima, "u tom slučaju možemo ojačati nacionalni potencijal, osigurati stabilani globalni razvoj za čitavu civilizaciju".

- Važno je sačuvati i tradicionalne vrijednosti, vrijednosti porodice i materinstva koje ne zavise od društvene strukturi tehnološkog progresa. One su zajedničke zemljama sa različitim kulturama, običajima, kodovima - naglasio je Putin, prenosi Sputnik.


(FENA / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.