13.10.2018. 12:45
0
Oslobođeni pastor Brunson stigao u Njemačku
Američki pastor Andrew Brunson, čije je zatočenje Turskoj izazvalo diplomatsku krizu između Ankare i Washingtona, doputovao je u Njemačku u subotu ujutru u vojnom avionu na letu iz Izmira.

Američki ambasador u Njemačkoj Richard Grenell postavio je u tweetu svoju fotografiju s Brunsonom na pisti zrakoplovne baze Ramstein.

- Poželio sam dobrodošlicu pastoru Brunsonu i njegovoj supruzi u Njemačkoj tokom njihovog zaustavljanja radi punjenja aviona gorivom. Oni su se skoro vratili kući zahvaljujući Donaldu Trumpu. Predao sam mu američku zastavu koju je odmah poljubio - piše Grenell.

Turski sud jučer je ukinuo kućni pritvor i zabranu putovanja pastoru, okončavajući njegovo zatočenje.

Trump je potvrdio Brunsonovo oslobađanje na Twitteru.

- Moje misli i molitve su uz pastora Brunssona, i nadamo se da će se uskoro sigurno vratiti kući! - napisao je Trump.

Trump je saopćio da će Brunson posjetiti Ovalni ured i dodao je kako vjeruje da je on dobrog zdravlja. Američki predsjednik također je negirao da je sklopio sporazum o njegovom oslobađanju. 

- Veoma smo počastvovani što će se on vratiti među nas. On je teško propatio - izjavio je Trump, prenosi dpa.


(FENA / Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.