17.10.2018. 20:45
0
Merkel: Učinit ću sve za dogovor o Brexitu
Njemačka kancelarka Angela Merkel obećala je danas da će učiniti što može kako bi pomogla da Evropska unija postigne dogovor o Brexitu sa Britanijom, ali je istakla da dvije strane još nisu stigle do te tačke.

-Želimo dobre odnose s Britanijom - rekla je Merkel novinarima stigavši na samit lidera EU u Bruxellesu, na kojem britanska premijerka Theresa May treba da se obrati liderima Unije o svojim planovima vezanim za Brexit, prenosi Reuters.

-Bili bismo sretni kada bi dogovor o izlasku (Britanije iz EU) bio gotov. Umjesto toga, imamo 90 odsto - rekla je Merkel.

Ona je napomenula da će tom pitanju pristupiti u dobrom duhu i pokušati sve kako bi sporazum bio postignut, zaključivši da bi to bilo "najbolje rješenje za obje strane".


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.