23.10.2018. 20:00
0
IOM - Preko 45.000 migranata stiglo u Španiju ove godine
Međunarodna organizacija za migracije (IOM) Ujedinjenih nacija objavila je da je ove godine Španija primila više migranata, koji su stigli preko Mediteranskog mora, nego zajedno prethodne tri godine.

IOM je u utorak objavio da je do 21. oktobra 45.154 muškaraca, žena i djece ušlo u Španiju preko zapadne mediteranske rute, prenosi agencija Anadolija. 

To je više od polovine od 94.000 migranata koji su ove godine ušli u Evropu preko mora iz sjeverne Afrike.

Ipak, iz IOM-a naglašavaju da su ovogodišnje brojke daleko manje nego što je to bilo prethodnih godina. Naime, 2017. godine do 21. oktobra zabilježen je dolazak 147.000 migranata, a godinu dana ranije čak 326.000.

Mediteransko more i dalje predstavlja smrtonosnu rutu za migrante koji pokušavaju da se domognu Evrope, s 1.857 smrtnih slučajeva, koji su potvrđeni ove godine.




(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.