2.11.2018. 12:29
0
Ovako je izgledao požar u kome je uništeno stotine novih Maseratija i FIAT-a iz Kragujevca
U požaru koji se dogodio u utorak luci u Savoni, osim skupocjenih Maseratija, najviše su stradali automobili FIAT 500L, koji se proizvode u Kragujevcu.

Kako navode lokalni mediji, požar u luci izbio je u utorak, 30. oktobra, oko 3.30 sati ujutro i zahvatio je stotine novih vozila, među kojima su bili i automobili marke Maserati namijenjeni izvozu na tržište Bliskog istoka.

Vatrenoj stihiji prethodila je oluja zbog koje je nivo mora u luci u Savoni porastao, pa je parking s novim automobilima predviđenim za izvoz poplavila morska voda. 

Kako su bili izloženi slanoj vodi, akumulatori u nekim od parkiranih vozila su eksplodirali, a jak olujni vjetar doprinio je da se požar brzo proširi na stotine susjednih automobila.
 
Lokalni mediji navode da je među izgorjelim vozilima – koja se broje u stotinama – bilo najviše Maseratija, a na snimku poslije požara vidi se i gomila potpuno uništenih FIAT-a 500L iz Kragujevca.
Zbog otežanih vremenskih uvjeta, vatrogascima nije bilo lako da obuzdaju vatrenu stihiju, a dodatnu prijetnju predstavljale su povremene eksplozije automobila, prenosi Avaz.ba.

Nasreću, niko od vatrogasaca koji su učestvovali u gašenju nije povrijeđen tokom ove intervencije.,



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.