8.11.2018. 17:00
0
Njemački sud presudio da Koeln i Bonn uvedu zabranu za dizel vozila
Njemački sud presudio je u četvrtak da gradovi Koeln i Bonn moraju od aprila 2019. uvesti zabrane vožnje starijim dizel vozilima koja zagađuju zrak.

Administrativni sud u Koelnu presudio je po žalbi koju je podnio  Deutsche Umwelthilfe (DUH), njemačko ekološko humanitarno udruženje.

Dva grada sada su se pridružila Stuttgartu, Aachenu, Frankfurtu, Mainzu i Berlinu, gdje su sudovi presudili u korist zabrane dizel vozila.

Hamburg je prvi njemački grad koji je uveo zabranu vožnje dizel automobila, iako je ona do sada limitirana na samo dvije ulice u centru grada, prenosi dpa.



(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.