13.11.2018. 9:23
0
Procurila opasna kiselina, građanima rečeno da zatvore vrata i prozore, saobraćaj obustavljen
Hlorovodonična kiselina je široko rasprostranjena u industrijskoj upotrebi i njom se mora rukovati pažljivo jer je vrlo korozivna tečnost

U Frankfurtu je došlo do incidenta kada je otkriveno da je došlo do curenja hlorovodonične kiseline.

Incident se dogodio u industrijskoj zoni grada, a lokalne vlasti pozvale su stanovnike da zatvore vrata i prozore. Također, zatvoren je i saobraćaj u dva naselja blizu mjesta gdje se dogodio incident, prenosi Avaz.ba.


Hlorovodonična kiselina je široko rasprostranjena u industrijskoj upotrebi i njom se mora rukovati pažljivo jer je vrlo korozivna tečnost.


(Lejla Trle) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.