14.11.2018. 21:12
0
Fox news podržao CNN u tužbi protiv Trumpa
Televizija "Fox news" naklonjena republikancima i američkom predsjedniku Donaldu Trumpu podržala je konkurentsku televiziju "CNN" u tužbi protiv Bijele kuće.

Tužba je podnesena zbog oduzimanja akreditacije novinaru Jimu Acostu.

- "Fox news" podržava "CNN" u njegovoj pravnoj borbi da se vrati akreditacija njegovom izvještaču iz Bijele kuće - navodi se u saopćenju predsjednika "Fox newsa" Jaya Wallacea.

U saopćenju se navodi da "Fox news" namjerava da preda podnesak okružnom sudu kao "prijatelj suda" pošto je CNN tužio Trumpovu administraciju sa zahtjevom da se Akosti ponovo omogući izvještavanje iz Bijele kuće.

Administracija je poništila prošle nedjelje propusnicu novinaru CNN-a poslije konferencije za medije na kojoj je Acosta odbio da preda mikrofon kad je Trump rekao da ne želi da čuje više ništa od njega.

Fox news je naveo da se propusnice koje izdaje Tajna služba za novinare koji rade u Bijeloj kući nikada ne treba da se koristi kao oružje.

- Mada ne odobravam sve veći antagonistički ton i predsjednika i medija na nedavnim konferencijama za novinare, mi podržavamo slobodu medija, pristup i otvorenu razmjenu mišljenja - navodi se u saopćenju, prenosi Antenam.net.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.