25.11.2018. 22:30
0
Šef Francuske: EU mora 'naučiti lekcije' iz Brexita!
Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je u nedjelju da Evropska unija mora "naučiti lekcije" iz britanske odluke da je napusti.

Obraćajući se novinarima u Bruxellesu, Macron je kazao da odlazak velike države članice po prvi put u istoriji bloka pokazuje da je "Evropa krhka" i da "nije bogom dana".

Francuski čelnik izjavio je da evropski lideri imaju dužnost da zaštite kontinent "od onih koji zaboravljaju da je garant mira, prosperiteta i sigurnosti".

Macron je također odao počast britanskoj premijerki Theresi May što je "tražila put ka trajnijoj saradnji" s EU, istvoremeno braneći britanske interese tokom pregovora.

Dvadesetsedam čelnika EU danas je podržalo sporazum koji postavlja odredbe biritanskog odlaska 29. marta 2019. i okvir za buduće veze dvije strane, prenosi Associated Press.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.